Q&A - Techniek - boven de motorkap

VERSIE: 31-08-2021

  • 31-08-2021

    • Eerste publicatie artikel

Toelichting

Vind hier de meest gestelde vragen over de techniek boven de motorkap.
Staat jouw vraag niet in de Q&A of valt je vraag niet onder een specifieke categorie, stel je vraag dan via info@carecodex.org.

Kan ik als zorgverlener in mijn eigen systeem blijven werken?

Ja, je kunt gewoon in je eigen systeem blijven werken. Daarin kun je de juiste gegevens op het juiste moment opvragen en inzien, mits je daarvoor toestemming hebt van de cliënt. Je voert je bevindingen in je eigen systeem in, net zoals dat nu gebeurt.

Om veilige digitale gegevensuitwisseling te realiseren, moeten er aanpassingen worden gedaan in de zorginformatiesystemen (in het XIS). Je merkt daar als zorgverlener niet veel van. De veranderingen zitten vooral onder de motorkap, in de manier waarop de informatie ontsloten en ter beschikking wordt gesteld aan de systemen van andere zorgverleners.

Voor de zorgverlener is wel een extra knop (voor een viewer) zichtbaar. Vanuit dit scherm kunnen gegevens opgevraagd worden.

Om duidelijk te maken hoe digitale gegevensuitwisseling onder de motorkap werkt hebben we een animatie gemaakt https://www.youtube.com/watch?v=L_sjCGzav8A


Zijn de gegevens naast in te zien ook over te nemen in eigen dossier?


Helpt VIPP Babyconnect de geboortezorg met een landelijke ICT-oplossing of aanpak?


Worden er landelijke afspraken gemaakt met de ICT-aanbieders? 


Hoe zit het met organisaties die nog niet digitaal werken?

Wat is een viewer en hoe werkt deze?


Wat is een XIS?


Is het ook mogelijk om eigen werknotities te maken in het dossier of worden altijd alle gegevens gedeeld met de cliënt?


Wanneer weet ik dat een andere zorgverlener of cliënt iets aan het dossier heeft toegevoegd? Hoe weet ik dat ik de meest actuele gegevens heb?


Wat houden use cases precies in?